Vanwege faillissement van de onderneming kunnen geen diensten meer worden aangeboden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de curator, mevrouw mr. S. Buddingh. Het telefoonnummer is 030-2122844.

persbericht

Laserverlichting voor alledaags gebruik: nieuwe lichtrevolutie

Datum nieuwsfeit: 21-03-2018
Bron: Parhelion B.V.
Zoek soortgelijke berichten

Laserverlichting voor alledaags gebruik: nieuwe lichtrevolutie


Parhelion lanceert wit licht Laser Diffraction Grating(LDG)® modules op de Light+Building beurs.

FRANKFURT, 20180321 -- Parhelion, de pionier op het gebied van laser aangedreven verlichtingsmodules, demonstreert in Frankfurt tijdens de Light+Building beurs van 18 tot 23 maart voor het eerst de unieke voordelen van haar LDG modules.

[Parhelion White Light Modules]
Met de LDG modules van Parhelion is het niet langer nodig om te kiezen tussen lichtkwaliteit of energie-efficiëntie. Deze innovatieve lichtbron is gebaseerd op het principe van Laser Diffraction Grating (LDG), en kan met de huidige meest energiezuinige lichtbron een optimale lichtkwaliteit leveren die de prestaties van LED ruim overtreffen. Daarnaast kan Parhelion met LDG deze uitzonderlijke eigenschappen combineren en produceren uit een bijzonder kleine lichtoppervlak (light emitting surface – LES). De Parhelion wit licht LDG modules ondersteunen daarmee bestaande toepassingen maar kunnen ook ingezet worden op nieuwe toepassingen die bestaande technologieën niet ondersteunen. Deze kunnen direct op diverse professionele doeleinden worden ingezet. 

Het bekroonde LDG technologieplatform benut de kracht van laser als lichtbron waardoor het mede door het innovatieve ontwerp verschillende unieke voordelen heeft. Zoals een hoge energie-efficiency (efficacy) en daarmee samenhangend een lage warmtesignatuur, duurzaamheid met een nauwelijks waarneembare degradatie en licht zonder ‘flicker’. Het witte licht geproduceerd door de LDG modules van Parhelion benadert de kwaliteit van het daglicht, met levendige kleuren en donkere schaduwen met scherpe contouren waardoor ogen minder snel vermoeid raken. Daarnaast bevat het witte licht van de LDG modules geen ultraviolet en infrarood spectrums. Parhelion ziet een groot aantal potentiele toepassingen voor de inzet van haar LDG modules variërend van musea, hoog segment retail tot horeca en precisie verlichting en vele algemene verlichtingstoepasingen.

“We zijn verheugd om deze wit lichtmodule te kunnen lanceren in Frankfurt”, vertelt Erik Wellen, CEO van Parhelion. “Deze innovatieve verlichting brengt uitzonderlijke efficiëntie en de hoogste kwaliteit wit licht samen in een klein omhulsel, waardoor onze LDG modules compatible zijn met bestaande standaard vormformaten zoals MR16 lampen. Verder voegt het kleine formaat van het lichtoppervlak ook mogelijkheden voor nieuwe en eerder ondenkbare toepassingen toe.”

In Frankfurt demonstreert Parhelion verschillende toepassingen die de voordelen van de wit licht LDG modules goed naar voren brengen. “Beeld je een meesterwerk in je favoriete museum in dat tot leven komt op de manier die de kunstenaar voor ogen had, met heldere, levendige kleuren en donkere schaduwen. Je kijkervaring is veel completer omdat je van de volle kwaliteit kan genieten. En bovendien comfortabeler dankzij de knippervrije verlichting. Met het lage warmtegehalte en de afwezigheid van UV en infrarood is het witte licht van onze LDG module volkomen veilig voor het schilderij, zodat deze meesterwerken het hele jaar door prachtig uitgelicht tentoongesteld kunnen worden.”, voegt Erik toe.

Het Laser Diffraction Grating technologie platform biedt tevens nieuwe mogelijkheden voor Parhelion en zijn partners om innovatieve lichtoplossingen en gloednieuwe verlichtingsvormen te creëren, legt Erik uit. “De combinatie van de hoge lichtintensiteit en een erg kleine lichtbron met een zeer klein lichtoppervlak, geeft onze partners mogelijkheden om echt vernieuwende lichtoplossingen te creëren aangedreven door laser die aan de altijd toenemende eisen van de gebruikers kan blijven voldoen, op een wijze die de traditionele lichtbronnen niet kunnen.”, vertelt Erik.

Er is bewust gekozen om de wit lichtmodules van Parhelion voor te stellen op Light+Building 2018 in Frankfurt. Deze beurs is één van ‘s werelds grootste verlichtingsevenementen en trekt om de 2 jaar ruim 200.000 bezoekers aan. Erik Wellen vertelt: “Parhelion heeft heel wat internationale aandacht getrokken de afgelopen maanden. Mede daarom hebben we geconcludeerd dat het nu tijd was om onszelf voor te gaan stellen op de Light+Building 2018 beurs. Onze doelstelling is tweeledig: we willen niet alleen de bijzondere voordelen van laser aangedreven verlichting voorstellen aan de gebruikers, maar we kijken er ook naar uit om verschillende lichtontwerpers, licht professionals en verlichtingsfabrikanten te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in het integreren van de wit licht LDG modules in hun producten. Want samen denken wij er te in slagen om onze klanten over de hele wereld te voorzien van superieur licht in uiterst nieuwe en innovatieve verschijningsvormen.”

Parhelion nodigt geïnteresseerden uit om stand AG.0-C20 te bezoeken, gesitueerd op het centrale openluchtgedeelte van Light+Building van de Frankfurt Messe van 18 tot 23 maart 2018. Neem vandaag nog contact op met Parhelion ((contact@parhelion.com)) om een toegangsticket te ontvangen op een first come, first served basis.

Over Parhelion
Parhelion is gepassioneerd door licht. Ze streven er naar om onze manier van leven te verbeteren door middel van laser aangedreven verlichting die minder energie verbruikt en die de wereld in zijn ware kleuren toont. De uitzonderlijke kwaliteiten van laser gecombineerd met eigen technologie biedt de kans de perfecte verlichtingsoplossing te creëren voor iedere mogelijke toepassing. Parhelion brengt je de hoogste lichtkwaliteit, met unieke voordelen. Welkom bij de volgende lichtrevolutie.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie